13 april 2024

Bestuurders huldigen Europees kampioen fietscross

0

Burgemeester Rodenboog en wethouder Boer zetten Matthijs Blok uit Garrelsweer in het zonnetje. Dit gebeurt op donderdag 2 maart om 16.00 uur in het gebouw Stationslaan 1 te Loppersum. Begin februari is Matthijs Blok, 13 jaar, Europees Indoor kampioen fietscross geworden.

De leerling van het Ommelandercollege in Appingedam moest het in de IJsselhallen in Zwolle opnemen tegen 187 deelnemers in de categorie 13 en 14 jaar. Matthijs werd uiteindelijk 1e; een hele knappe prestatie.


Carrire
Matthijs begon zijn sportieve carrire op 6 jarige leeftijd bij de Damster fietscrossers. Vanaf het begin liep het als een trein en heeft hij heel wat prijzen gewonnen. In zijn kamer staan meer dan 100 bekers. Hij dankt zijn successen aan zijn fysieke kracht en de vele trainingen die hij volgt. Sinds vier jaar is hij lid van Fietsclub Unitas in Assen, die is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie. Daar traint hij drie tot vier keer per week. Na het succes op het EK, lijkt het WK in het verschiet. Deze wordt dit jaar gehouden in Brazili‘. In 2007 wordt het WK in Canada gehouden.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie