24 mei 2024

Bestuurders maken zich samen sterk voor brandveiligheid

0

Burgemeesters Emme Groot van Delfzijl, Marijke van Beek van Eemsmond, Rika Pot van Appingedam en Albert Rodenboog van Loppersum wijzen inwoners van hun gemeenten op het belang van brandpreventie. Vanaf 8 oktober 2012 worden in de genoemde gemeenten gratis brandveiligheidschecks aangeboden bij 450 huishoudens, waar onvoldoende bluswater aanwezig is in de directe omgeving. Denk aan een brandkraan of goed bereikbaar open water.

Inwoners voor wie dit geldt, ontvangen een brief van brandweer en gemeente met het aanbod om een gratis brandveiligheidscheck te laten doen. Tijdens de check geven brandpreventieadviseurs praktische tips om de woning brandveiliger te maken en zo nodig hangen ze een gratis rookmelder op. En wat als er onverhoopt toch brand uitbreekt? De brandweer rukt dan direct met twee bluswagens uit zodat ze een ruime voorraad bluswater bij zich heeft om de brand te bestrijden.
Brandveiligheid voor iedereen
Voor iedereen geldt dat het belangrijk is om de kans op (schade door) brand zo klein mogelijk te houden. Vaak kan dat al door eenvoudige maatregelen als het ophangen van rookmelders, het aanschaffen van een blusdeken en het verstandig omgaan met elektrische apparaten.
Informatie, adviezen en tips over brandveiligheid zijn te vinden op
www.brandveiligheidthuis.nlof www.watdoejijbijbrand.nl.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie