19 juni 2024

Bestuursrel velt commissie volksvermaken Ten Boer

0

Een rel binnen de commissie volksvermaken in Ten Boer heeft het bestuur aardig uitgedund. Van de acht leden is er nu nog maar eentje over. Het bestuur van de overkoepelende vereniging dorpsbelangen vindt de situatie onbegrijpelijk.

De bestuursleden zijn niet in een keer op gestapt. Een kritische e-mail van de commissievoorzitter was de aanleiding voor de eerste twee om te vertrekken. De voorzitter was na een tegen haar ingediende motie van wantrouwen de volgende. In een gesprek met het bestuur van dorpsbelangen stapten nog eens vier leden op.

De onderlinge verhoudingen binnen volksvermaken bleken volgens dorpsbelangen dermate verstoord, dat verdere samenwerking onmogelijk was. Het bestuur deed nog een poging om de commissie in een gewijzigde samenstelling voort te zetten, maar het was al te laat. "Het was gekissebis", zegt voorzitter van dorpsbelangen Cor Dekens. "Er werd meer over elkaar dan met elkaar gesproken."

Volksvermaken fungeerde als een belangrijke evenementen-organisatie voor het dorp Ten Boer. Er moet dan ook een nieuwe commissie komen. De jaarvergadering van de zeshonderd leden tellende vereniging is voorlopig uitgesteld.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie