25 april 2024

Bevolking Delfzijl stemt massaal blanco

0

Kiezers van Delfzijl hebben gisteravond tijdens de raadsverkiezingen massaal blanco gestemd. De bevolking heeft hiermee het signaal gegeven dat het de onrust in het gemeentelijk bestuur meer dan zat is. Grote winnaars van de verkiezingen zijn PvdA (9 zetels) en ChristenUnie (3 zetels).

Van de ruim 10.000 geldige stemmen waren circa 3000 blanco. “Een mooi resultaat in een trieste situatie”, zegt woordvoerder Jan Hendrik Polhuijs van het ComitŽ Witte Zakdoek. Het comitŽ heeft de bevolking opgeroepen massaal blanco te stemmen. Polhuijs: “Met dit resultaat zijn we een stap dichter bij ons doel gekomen. We willen dat Den Haag een regeringscommissaris naar Delfzijl stuurt, die de boel weer op de rails zet.”

Het comitŽ werd opgericht na de laatste bestuurscrisis, waarbij zowel de burgemeester als de wethouders opstapten. De wethouders pakten burgemeester Maritje Appel de portefeuille personeel en organisatie af, terwijl zij op vakantie was.


 Waarnemend burgemeester Cees Waal concludeert uit de uitslag dat de nieuwe raad een hoop goed heeft te maken. “Want het is evident dat het contact met de burger niet goed is

Dagblad van het noorden

Geef een reactie