24 mei 2024

Bewoners verdeeld over opknapbeurt molenweg

0

Stratenmakers leggen momenteel de laatste hand aan de Molenweg. De doorgaande weg in Loppersum heeft een ingrijpende opknapbeurt gekregen. Het oude asfalt is vervangen door gebakken klinkers, er is nieuwe riolering aangelegd, er zijn lichtmasten geplaatst en bomen geplant. De operatie kost ruim 2 miljoen euro.     Voor de bouwvak is volgens de gemeente Loppersum het werk gereed. In september is de feestelijke opening. Voor bewoner Jan Willem Weessies had de opknapbeurt niet gehoeven. "Ik vond de straat zoals die was ook wel mooi. Het is zonde van het geld.

Dat had veel beter besteed kunnen worden." Hoewel de weg is versmald omhet verkeer af te remmen, wordt er volgens hem nog steeds te hard gereden. "Het is net een racebaan." Over de nieuwe opritten is volgens Weessies niet goed nagedacht. De schuin oplopende betonrand is te hoog. "Als je een automet een lage spoiler hebt, dan klap je daarmee op de tegels. Dat is een groot probleem." Bewoonster Nelleke Schansker had liever gezien dat de weg weer was geasfalteerd. "De klinkers trillen behoorlijk. Vooral als er hard wordt gereden." De weg is volgens haar ook te smal geworden. "Die was 7,2 meter en is nu 6 meter breed. Automobilisten rijden daar niet langzamer door. Het ziet er nu wel mooi uit, maar ik vraag me of dit wel allemaal nodig was."

Ook Schansker vindt de schuine betonrand van de oprit te hoog. Bewoners is vooraf gevraagd hoe hoog ze de betonrand wilden hebben. Ze konden kiezen tussen 4 en 8 centimeter. Ze kozen voor de hoogste variant, omdat de scheiding tussen het wegdek en het trottoir dan beter zichtbaar is. Dat zou veiliger zijn voor fietsers. Bewoner Jan Klink vindt wel dat de Molenweg door de opknapbeurt meer een geheel is geworden. "Het is een geweldige vooruitgang. Het wegdek was heel slecht. Bij regen bleven er grote plassen op staan. Mensen op het trottoir werden nat als daar een auto doorheen reed."

dvhn Dirk Minkes

Geef een reactie