20 mei 2024

Bezoekers open dag Delfzijl ziek door slechte hygi‘ne

0

Groningen/Delfzijl – De meer dan dertig bestuurders en ambtenaren van de gemeente Delfzijl die na de open dag op 14 februari in het gemeentehuis klaagden over maag- en darmstoornissen, zijn ziek geworden door slechte persoonlijke hygi‘ne. Dat zegt een sociaal verpleegkundige van de GGD in Groningen.

“Doordat enkele mensen zeer waarschijnlijk na toiletbezoek hun handen niet of niet goed genoeg hebben gewassen, hebben ze anderen besmet”, zegt Anneke Jonkman van de GGD.


Eerder werd bekend dat mensen die na de gemeentelijke open dag ziek werden, waren getroffen door een Norwalk-achtig virus. Dit virus komt vrij geregeld voor en is onschuldig. Jonkman: “Wie het virus bij zich draagt kan het overdragen door een ander de hand te schudden. Je bent er maar een paar dagen ziek van. Door veel te drinken en goed te rusten, raak je het snel kwijt.”


Braken


Personeelsleden en bestuurders, onder wie waarnemend burgemeester Van Hoof en de wethouders Huisman en Houwerzijl, klaagden na de open dag van de gemeente Delfzijl over diarree en braken. Sommigen hadden koorts.


De GGD liet de door een cateraar verzorgde soep en belegde broodjes onderzoeken door de Keuringsdienst van Waren.


Die heeft vastgesteld dat met de maaltijden niets aan de hand was.

www.dvhn.nl

Geef een reactie