28 februari 2024
"Onze huizen worden steeds minder waard. Op zich is dit gunstig voor de belastingaanslag, maar minder gunstig om je huis te verkopen. Niet alleen de economische crisis van nu zorgt voor daling van de huizen prijzen, maar ook zeker de winning van aardgas onder onze bodem zorgt in onze regio voor een extra daling."
"De landelijke bekendheid van aardbevingen in Groningen zal mensen uit het westen er van weerhouden om hier een huis te kopen. De Rijksoverheid, provincie en de gemeente moeten maatregelen nemen om tegemoetkomingen te verstrekken voor mensen die in moeten leveren bij bijvoorbeeld verkoop van hun huis. De werkgroep bodemdaling staat achter dit initiatief en beraad zich om het op te nemen op hun website. De gemeente moet door de bezwaarschriften extra onder druk worden gezet om maatregelen te bewerkstelligen.
Dien een bezwaarschrift in tegen de WOZ waarde van uw huis. Als protest tegen deze situatie. Het bezorgt de ambtenaren veel werk en zet de gemeenteraad misschien aan tot betere acties tegen de landelijke overheid. Voor ons allen een kleine moeite. Voor een formulier: zie de
gemeentelijke website. Wij hebben reeds een bezwaar ingediend."

, J.H. Meems

Geef een reactie