20 juli 2024

Bijval na gieractie voor raadslid Loppersum

0

Burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum neemt het incident dat zich nieuwjaarsmorgen voordeed in Westeremden, hoog op. Onverlaten smeten gier op de gevels van twee woningen, terwijl de tuinen werden volgestort met gier, bierdoppen en hooi. "Dit valt niet te tolereren", zegt Rodenboog over het voorval.

Dat een van de slachtoffers een raadslid is, op wie dorpsbewoners vermoedelijk wraak wilden nemen, noemt hij ‘extra vervelend’. De burgemeester: "Dit kan en mág niet gebeuren." Hij heeft de politie gevraagd de kwestie tot op de bodem uit te zoeken.
Rodenboog kijkt zonder veel genoegen terug op de jaarwisseling. "Ook dit jaar zijn er weer verkeersborden stukgemaakt of helemaal verdwenen. In landelijke politiekring wordt de jaarwisseling beheersbaar genoemd. Bij zoveel schade aan eigendommen van de gemeenschap neem ik afstand van het woord ‘beheersbaar’", zei Rodenboog gistermorgen in zijn nieuwjaarstoespraak bij het ontbijt met het personeel.

Volgens de politie zijn twee aangiftes gedaan over het incident in Westeremden. Nieuwjaarsdag is het buurtonderzoek al begonnen. "De uitkomsten daarvan moeten we nog analyseren", zei de politie gistermiddag. Raadslid Coby Westerhof-Palmbergen, die met een buurvrouw slachtoffer was van de actie, heeft er een hard hoofd in dat de daders worden gevonden. "Ik ben bang dat de gelederen zich sluiten. Zo gaat dat in een klein dorp."Zelf wil Westerhof niet ‘in drama achterom kijken’, zoals ze het zelf noemt. "Ik kan goed relativeren en prijs me gelukkig met het grote aantal sympathiebetuigingen dat ik kreeg. Zo werden bij mij aan huis een bos bloemen bezorgd, een pan soep en een gebraden rollade. Ook dát is Westeremden."

Dagblad van het noorden

Geef een reactie