13 april 2024

BINNENKORT INTENSIEVE CONTROLES OP GORDELGEBRUIK

0

In de maand mei controleert de politie in de hele provincie extra veel op gordelgebruik, ook in uw gemeente. De controles zijn nodig omdat nog steeds te weinig mensen in de auto een gordel dragen. De meeste Groningers doen hem wel om als ze achter het stuur zitten, maar dat geldt niet voor de passagiers op de achterbank. Uit onderzoek blijkt dat minder dan de helft de gordel dan om heeft.

Voorkom ernstig letsel
De gordel is nodig. Ook bij korte ritjes. Want wist u, dat een kind dat ÔlosÕ op de achterbank zit al tijdens een noodstop bij 20 km per uur tegen de voorruit geslingerd kan worden? De gordel voorkomt geen ongeval, maar zorgt er wel voor dat wanneer u bij een ongeval betrokken raakt, de kans op ernstig letsel aanzienlijk minder is.


Passagiers
Als bestuurder bent u mede verantwoordelijk voor uw passagiers. Als passagiers geen gordel dragen, wordt u hier ook op aangesproken. Kijk dus voor u vertrekt na of iedereen de gordel om heeft of veilig in een kinderzitje zit. Want de politie controleert. Niet alleen voor uw veiligheid, maar ook voor die van uw passagiers.


GORDEL OMÉ OOK ACHTERIN!

www.loppersum.nl

Geef een reactie