22 februari 2024
Van 23 tot en met 31 augustus vindt een uniek evenement plaats op het Hoogeland van Groningen: Blik naar Binnen. Ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als boekbinder, ontwierp Wim Gremmen een object met drie panelen, dat door 24 professionele kunstenaars tussen Stedum en Uithuizermeeden is gevuld. Zo zijn 120 (!) unieke kunstwerken ontstaan die van 23 tot en met 31 augustus te zien zijn in Schathoes Menkemaborg in Uithuizen.
Tentoonstelling en atelierroute
Voor dit project werkt Boekbindatelier Wim Gremmen samen met Museum het Behouden Blik uit Uithuizermeeden dat het koperen jubileum viert (12,5 jaar). Zo ontstond als vanzelf een lint aan kunstenaars tussen Stedum en Uithuizermeeden. Niet zo gek dus dat de initiatiefnemers ook een atelierroute hebben ontwikkeld die langs de ateliers voert van de deelnemende kunstenaars, het boekbindatelier en het museum. De atelierroute is op 23, 24 en 30, 31 augustus. Bezoekers krijgen niet alleen de kans de kunstenaars in hun eigen atelier aan het werk te zien, zij kunnen ook nog eens genieten van het prachtige Groninger landschap dat als een volmaakt decor aan ze voorbij trekt. Boekbindatelier Wim Gremmen aan de Hoofdstraat 45 in Stedum is het startpunt van de route, evenals museum Het Behouden Blik (Hoofdstraat 99, Uithuizermeeden). Op beide adressen is uiteraard de route (gratis) verkrijgbaar; er is een fiets- en autovariant.
De tentoonstelling in Schathoes Menkemaborg is van 23 tot en met 31 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken. Bij het evenement is ook een prachtige catalogus verschenen met een voorwoord van de heer Andreas Blühm en kleurenafbeeldingen van alle gemaakte kunstwerken.
Tripliek
Speciaal voor dit project ontwierp Wim Gremmen en object dat bestaat uit drie panelen van 15×15 cm. Het object kan worden dichtgeklapt en opgeborgen in een doosje. Alle deelnemende kunstenaars hebben 5 van deze objecten gevuld. De meeste kunstenaars hebben daarvoor ook allemaal verschillende panelen gemaakt (15 in totaal). Zo zijn unieke kunstwerken ontstaan, die er van buiten allemaal hetzelfde uitzien, maar eenmaal open tonen zij een eigen, unieke binnenwereld van de kunstenaar.

, Boekbindatelier

Geef een reactie