23 februari 2024

Boekpresentatie over vijftiger jaren

0
In maart van dit jaar werd het boek “De inwoners van Stedum – in de jaren ’50 van de twintigste eeuw” gepresenteerd. Dit boek is samengesteld door Jan Olthof en in samenwerking met Stichting Historie Stedum uitgebracht. Voorafgaand aan de overhandiging van het eerste exemplaar gaf Jan Olthof een zeer levendige presentatie over zijn jeugdjaren in Stedum in de jaren vijftig.
Alle aspecten kwamen aan bod: wonen, school, werken, vrije tijd en kleding. De reacties op deze presentatie waren overweldigend! Iedereen vond het jammer dat zijn verhaal niet in het boek was opgenomen. Mede hierdoor heeft het bestuur van Stichting Historie Stedum besloten om ook dit alsnog in boekvorm uit te brengen onder de naam “Wassen, slachten en Hinderk begroaven”. Ook hiervoor wordt een presentatie gehouden door Jan Olthof. Dit keer neemt hij ons mee naar het dorpje Klaiwert. U kent dat niet? Het is ontsproten aan een verhaal van de bekende dichter/schrijver Jan Boer uit de vorige eeuw. Een dorpje met een verscheidenheid aan mensen en heel verschillend in hun karakters. “Hail gewoon biezunder volk”.
De boekpresentatie zal worden gehouden op woensdag 15 oktober, ’s middags om 14.00 uur in het Hervormd Centrum, Bedumerweg 8 in Stedum. De toegang is vrij van entree, consumpties dient u zelf af te rekenen. Tevens is het boekje verkrijgbaar voor € 10. Mocht u nog vragen hebben of u wilt u zich aanmelden voor die middag, dan kunt u mailen of bellen naar: penningmeester@historiestedum.nl. tel. 0596 -551824 (Klaas Pilon).

, Stichting Historie Stedum

Geef een reactie