28 februari 2024
Ik (Jur Raatjes) ga voor Stedumers (en niet Stedumers) vanaf 12 november as Bootcamp verzorgen. Om 9 uur verzamelen we bij de ingang van het Steemer bos bij de Bedumerweg. Graag kleding en sportschoeisel aantrekken die tegen een stootje kunnen. De eerste keer is gratis daarna zijn de kosten € 5,- per deelname. We zijn ruim een uur bezig. Aanmelden kan via bootcamp050@yahoo.nl.
Wil je echt fit worden! Ga dan mee met Bootcamp 050! Trainen in de buitenlucht. Rennen op heuvels, hangen aan een boom of tijgeren door het gras. Bij Bootcamp geen spiegels aan de wand, maar alles wat binnen handbereik is in de natuur! Wat is Bootcamp? Bootcamp Training is begin deze eeuw ontstaan in de Verenigde Staten, een sportmethodiek gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger. Deze cardiovasculaire en spierversterkende full body workout is voor mannen en vrouwen en alle fitness niveaus. Niets geen luxe sportscholen, maar hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de natuur. Conditie, kracht, souplesse en explosiviteit. En dat zonder toestellen. Lekker in de buitenlucht, back to basics. Bootcamp is een buitentraining voor mannen en vrouwen waarbij het accent op afvallen en op het vergroten van kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid ligt. Met kracht bedoelen we functionele kracht. Kracht die je kunt vertalen naar bewegingspatronen uit het dagelijks leven. Voor mannen en vrouwen.
• Trainen in de natuur.
• Sneller fit en sterk worden.
• Sneller afvallen.
• 500-1000 Kcal per workout. Doe meer in minder tijd
• doe het met elkaar • betaalbare ‘personal’ groepstraining
• hoogopgeleide personal trainers
• vergroot zelfvertrouwen
• functioneel, effectief en veilig
• multi-spier en gewrichtstraining.
Resultaat:
Het goeie ding is dat je in een paar weken al resultaat ziet. Je werkt aan het verbranden van lichaamsvet, je balans en coördinatie, je uithoudingsvermogen en aan het vormgeven van je spieren. Het programma is bovendien speciaal ontwikkeld voor alle fitnessniveaus, zodat de training voor iedereen uitdagend is. Beginners en gevorderden kunnen makkelijk op hun eigen niveau naast elkaar trainen. En nog beter nieuws: al bij twee trainingen per week kun je behoorlijke resultaten boeken. Zo verminder je gemiddeld zo’n drie tot vijf procent lichaamsvet, krijg je een betere stressbeheersing en heb je een toename van kracht en uithoudingsvermogen. Weg met die crackers, billen van de bank, hop de natuur in. De Bootcamp traing zal gegeven worden in Stedum en omstreken en wordt verzorgd door Jur Raatjes, oud bondscoach Judo en sinds 1983 actief in het geven van trainingen Aanmelden en informatie aanvragen kan via bootcamp050@yahoo.nl of via 06 48263236. De eerste(gratis) keer zal zijn op zaterdag 12 november om 09.00 uur ingang bos bij de Bedumerweg te Stedum Afvallen Van aerobics tot waterpolo: door te bewegen kun je afvallen. De laatste mode op het gebied van sport is de zogenaamde Boot Camp, waarvan nu wetenschappelijk bewezen is dat het helpt tegen overgewicht. Afvallen doe je door een betere balans tussen eten en bewegen. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan, want wanneer is het genoeg? Vooral over de benodigde hoeveelheid lichaamsbeweging zijn de meningen verdeeld.
De een vindt zichzelf al een kei als hij lopend naar de bushalte gaat, terwijl de ander denkt dat je een stevige marathon moet lopen om gewicht te verliezen. Toch hoef je niet ver te zoeken naar een sport die je kan helpen het gewenste figuur te krijgen. Het Boot Camp, een populaire sport onder Amerikanen, blijkt perfect aan de eisen te voldoen. Deze methode omvat simpele oefeningen, zoals sit-ups, push-ups, spring- en hurkoefeningen. Volgens wetenschappers van de Universiteit van Wisconsin heeft het Boot Camp een positieve invloed op zowel de spieren als het hart en de bloedvaten.

In hun experiment betrokken de onderzoekers zes mannen en zes vrouwen met een leeftijd van 19 tot 29 jaar. Eerst werden hun maximale hartfrequentie en zuurstofverbruik gemeten terwijl ze op een loopband liepen. De deelnemers gaven ook aan hoe inspannend ze de oefeningen ervoeren. Daarna kregen ze allemaal een video mee, Method: Cardio Boot Camp with Tracey Mallett, waarmee ze thuis konden oefenen. Enige tijd later kwamen de proefpersonen terug naar het laboratorium om de effecten van de Boot Camp-methode te meten. De nieuwe training leverde – met 600 calorieën per uur – een behoorlijk energieverbruik op. Ook hun hart werkte op het juiste tempo: gemiddeld genomen trainden ze op 77 procent van hun maximale hartfrequentie, af en toe kwamen ze zelfs uit op 91 procent. De American College of Sports Medicine stelt dat een waarde tussen 70 en 94 procent ideaal is om de cardiovasculaire conditie te verbeteren. Mensen zijn constant op zoek naar iets nieuws. Als je dus eens wat anders wilt proberen, is het Boot Camp een slimme keus. Het is een sport zonder opsmuk, je hoeft geen dure outfit aan te schaffen en je kan het overal en altijd doen. Zo blijkt maar weer dat een ‘ouderwetse’ methode vaak een van de beste is. Bron: Porcari, J., Fitness Matters, september/oktober 2008; vol 14: pp 6-9. Boot Camp 050 Deelname kosten zijn € 5,- pp per keer, de 1e keer gratis. Breng je na de eerste keer een vriend/vriendin/collega/bekende mee dan is ook die keer gratis voor jou. Maximum aantal 12 deelnemers per groep.

Jur Raatjes

Geef een reactie