18 juni 2024

Borgconcert zaterdag 27 juni

0

Een zomers wandelingetje onder de lindebomen van de Laan van Nittersum en de Borgweg voert u vanzelf naar het Borgterrein. De plek waar eeuwenlang de Borgh Nittersum tot Stedum stond. Een plek van het goede leven. En een plek waar vroeger rondtrekkende muzikanten zorgden voor vertier, zo nu en dan. Dat gaat opnieuw gebeuren: op zaterdag 27 juni geeft het orkest van Jehova Nissi een openluchtconcert op het Borgterrein van Stedum.
We gaan er een Borgfeest van maken, in de sfeer van de borg die al sinds de Middeleeuwen in Stedum stond. Met jonkvrouwen te paard, ridders en bedelaars.

Met muziek en dans, zwaardgevechten en eten. Al ruim voordat het concert begint is het dan ook al een gezellige boel op het borgterrein. De scoutinggroep is actief met vuur en Oud-Hollandse spelletjes en veel meer kinderen uit het dorp doen mee aan het feest. Zij treden op, gaan verkleed of laten zien wat zij op school gemaakt hebben. Ondertussen zal herbergier en muzikant Tonnie Slager met zijn dames u tegen een billijke prijs voorzien van soep, pannenkoeken en/of drinken. Maar er zijn ook Hamburgers en voor de kinderen broodstokken om boven een vuurtje te bakken.
Het concert, waar ook de leerlingmuzikanten zich laten horen, is van 19.00 tot 20.00 uur. Laat in de middag zullen de kinderen van de scoutinggroep al actief zijn op het borgterrein. Het feest daarna begint om 18.00 uur.
www.cmvjehovanissi.nl

www.stedum.com

Geef een reactie