25 april 2024

Borgsweer bezorgd over groei camping

0

Borgsweer – Inwoners van Borgsweer maken zich zorgen over de plannen van eigenaar Frank Schreck van de Country Camping in het dorp. Schreck wil 21 huisjes op zijn terrein plaatsen. Hij heeft slechts een vergunning voor acht stacaravans.

Schreck heeft een gesprek aangevraagd bij de gemeente om zijn plannen toe te lichten. De campingexploitant heeft een optie op de koop van zo’n twintig vakantiehuisjes, die eerder hebben gefungeerd als onderkomen voor asielzoekers. Het is allerminst zeker dat Schreck een vergunning krijgt voor het plaatsen van de hutjes. In de provincie gelden strenge regels om wildgroei van bungalowparken te voorkomen. Zo worstelt Willy Over uit Wagenborgen al drie jaar met de provincie en de Milieufederatie over de aanleg van een vakantiepark. ”De heer Schreck krijgt niet zomaar toestemming. Hij zal de gebruikelijke procedures moeten volgen”, laat wethouder Harrie Houwerzijl op voorhand weten.


Omwonenden van de Country Camping zijn niet zo blij met de plannen van Schreck. ”Het terrein waar Schreck wil bouwen is een te mooi gebied om zomaar vol te planten met huisjes. Bovendien zijn we benieuwd wat voor mensen de huisjes gaan bewonen”, zegt Jan Bouman van de Vereniging Dorpsbelangen. Volgens verscheidene inwoners van Borgsweer zouden er werknemers uit Oost-Europa in de huisjes wonen. De vakantiehuisjes mogen echter niet permanent bewoond worden. Schreck zelf ontkent dit: ”Er wonen wat werklieden, maar niet permanent.” De campingbaas bevestigt wel de uitbreidingsplannen, maar noemt ze erg prematuur.

www.dvhn.nl

Geef een reactie