9 december 2023

Botsing tussen PvdA en D66 Appingedam

0

Fractievoorzitter Joop van der Lei (PvdA) van Appingedam is bepaald ‘not amused’ door scherpe kritiek van D66-voorman Jan Wolthof op wethouder Piet Manning (PvdA).  Wolthof zegt dat hij door Manning is geschoffeerd. Van der Lei vindt dat Wolthof daarmee zijn wethouder schoffeert.

Wolthof werd maandagavond tijdens de raadscommissie zichtbaar boos op Manning. De commissieleden behandelden het subsidieverzoek van ruim zesduizend euro van de lokale omroep Havenstad FM. Manning wil de subsidie afwijzen. Wolthof was niet te spreken over de tijd die het hem gekost heeft dit onderwerp op de agenda te krijgen. "Honderd dagen heeft het geduurd. En dan doet u het op deze uiterst summiere wijze af. Ik voel mij geschoffeerd en beledigd."

Manning was niet onder de indruk en noemde de woede van Wolthof een toneelstukje. Van der Lei neemt de zaak hoog op. Hij vindt het vreemd dat Wolthof tijdens een eerdere vergadering, waarin over dit onderwerp werd gesproken, niets heeft gezegd. Hij belooft dat hij tijdens de raadsvergadering op donderdag 18 januari terugkomt op de kritiek van Wolthof.

Wolthof ontkent dat zijn woede gespeeld was.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie