25 april 2024

Bouw Amalia Staete start nog dit jaar

0

Siddeburen – De bouw van het appartementencomplex Amalia Staete in Siddeburen gaat nog dit jaar van start. Dat verwacht algemeen directeur D.E. Woortman van opdrachtgever Stichting Woningbouw Slochteren.

De Amalia Staete is het eerste koopcomplex van de SWS, die zich tot nu toe met het verhuren van woningen bezig houdt. De stichting heeft er 1200 in de gemeente Slochteren.

Het appartementengebouw komt vlakbij het nieuwe Ufkenshuis op het Traas-terrein te staan. Dit bejaardenverzorgingshuis wordt ook door de SWS gebouwd. In samenwerking met Woonzorg Nederland. De bewoners van de appartementen van Amalia Staete kunnen gebruik maken van voorzieningen, zoals alarmering en beveiliging, van het Ufkenshuis.

Woortman weet inmiddels dat de Amalia Staete voorziet in een behoefte in Siddeburen. “Toen de mensen door kregen dat we dit plan aan het voorbereiden waren, kregen we al de eerste reacties. Er toonden meteen al 35 mensen belangstelling. Er zijn in Siddeburen en omgeving veel mensen, die genoeg hebben van hun woning met tuin en wat kleiner en comfortabeler willen wonen. Dat is onze doelgroep.”

Woortman verwacht dat nog dit jaar de vereiste 60 procent van de 16 appartementen verkocht zal zijn. Voor 13 appartementen is inmiddels een optie verleend. De wooneenheden kosten tussen de 175.000 en 289.000 euro.

Woortman verwacht dat de SWS in de toekomst meer van dit soort complexen zal realiseren in de gemeente Slochteren.

www.dvhn.nl

Geef een reactie