29 mei 2024

Breng je stem uit voor Stedum ‘een Kern met Pit’

0

Het project Tussen Kunst en Klei uit Stedum doet sinds januari van dit jaar mee met de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. In deze wedstrijd daagt KNHM bewoners uit om binnen een jaar hun idee voor de leefomgeving te realiseren. Het afgelopen voorjaar ging dorpstuin De Heemen soepgroenten zaaien met vijftig schoolkinderen.

Vervolgens is er in de zomer tijdens de workshops ‘groeien’ door jong en oud van alles gemaakt, zoals papier van groente, foto’s, kleien potjes, vogelverschrikkers, droogbloemen en muziek.  Het project is afgesloten met het oogsten van appels uit het dorp. Van de vele honderden kilo’s appels is een heerlijke Steemer appelsap gemaakt die nu verkrijgbaar is bij de dorpstuin. Van 1 november tot en met 31 december 2012 kun je jouw stem uitbrengen voor dit project. Hiermee maken zij een grotere kans op het winnen van de provinciale trofee van Kern met Pit editie 2012. Breng je stem uit op deze website.
Kern met Pit
Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd dagen we bewonersgroepen uit om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Wie dat voor elkaar krijgt, ontvangt het predicaat Kern met Pit en duizend euro. Daarnaast wint per provincie één bewonersgroep de trofee en een extra prijs van vijftienhonderd euro. De winnaar van deze trofee wordt voor 1/3 bepaald door een vakjury, 1/3 de deelnemers zelf en dus voor 1/3 het Nederlands publiek.

dorpstuin De Heemen

Geef een reactie