21 april 2024

BRM- en DTP-vaccinaties 9 jarigen in Loppersum

0

De komende dagen ontvangen alle kinderen in onze provincie, die dit jaar 9 jaar worden of inmiddels zijn, een oproep om zich te laten inenten tegen de bof, mazelen, rode hond, difterie, tetanus en polio (de zogenaamde BMR en DTP-vaccinatie). De inentingen BMR en DTP, die door de GGD worden gegeven, zijn noodzakelijk omdat ze de beste bescherming bieden tegen Žn de nare gevolgen van deze ziekten.

Periode 11-29 april
De kinderen zullen allemaal in de periode tussen 11 en 29 april a.s. worden inge‘nt.
De vaccinaties worden op ŽŽn locatie in elke gemeente gegeven. Dat geldt ook voor onze gemeente, waar de vaccinaties op  • woensdag 13 april in Loppersum, De Boshal, Bosweg 27d tussen 9.30 en 11.30 uur. 

 Als u en uw kind niet op het op de oproep aangegeven moment kunnen, kan worden uitgeweken naar een andere locatie. Een overzicht hiervan vindt u op www.deprikop9jaar.nl. U vindt er ook allerlei andere informatie over de vaccinatiecampagne.


Rijksvaccinatieprogramma
De inentingen BMR en DTP worden gegeven in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma. Een programma dat er voor zorgt dat alle kinderen in Nederland goed beschermd kunnen worden tegen ernstige ziektes, zoals die hierboven staan.


In dezelfde periode zal de Jeugdgezondheidszorg van Thuiszorg Groningen ruim drieduizend kinderen een inhaalvaccinatie geven tegen kinkhoest. Het gaat hierbij om de helft van de kinderen, die in 2004 vier jaar oud waren. Deze inhaalvaccinatie wordt gegeven, omdat in de provincie Groningen de afgelopen jaren vrij veel gevallen van kinkhoest zijn gemeld.

www.loppersum.nl

Geef een reactie