19 juni 2024

Burgemeester Loppersum stelt uitvoering rampendraaiboek aan de kaak

0

Burgemeester Albert Roodenboog van Loppersum zet vraagtekens bij de uitvoering van het rampenplan in de provincie. Aanleiding is een ongeval met een tankwagen tien dagen geleden in Middelstum. Een vrachtwagen vol benzine en diesel kantelde daar. Roodenboog constateert dat hij alleen door de brandweer op de hoogte werd gesteld. Zijn medewerkers kregen helemaal geen informatie over de potentieel zeer gevaarlijke situatie. Dat is in strijd met het zo vaak geoefende rampenplan.

"Van goede communicatie was geen sprake", aldus de burgemeester. Hij uitte de kritiek vanmorgen tijdens een vergadering van het regionaal college. Voorzitter en burgemeester van Groningen Jacques Wallage belooft de zaak in onderzoek te nemen. Roodenboog: ‘Ik ben niet boos of gefrustreerd, maar vind dit wel iets waar we lering uit moeten trekken."

"Ik stuur mijn mensen een paar keer per jaar op allerlei trainingen en cursussen ten behoeve van de rampenbestrijding. De communicatie is daarin een heel belangrijk onderdeel. Op de dag van het ongeluk met die tankwagen ontdekte ik dat mijn voorlichter noch de medewerkers van milieu op de hoogte waren", zegt Roodenboog. "

www.dvhn.nl

Geef een reactie