13 april 2024

Burgemeester opent nieuwe brandweerkazerne Loppersum

0

Burgemeester A. Rodenboog opent op zaterdag 4 maart om 14.00 uur de nieuwe brandweerkazerne aan de Pomonaweg 3 in Loppersum.
De nieuwe brandweerkazerne is gehuisvest in de zgn. oude loods. Dit is een karakteristiek pand dat in het verleden dienst deed als veilinggebouw.

Burgemeester A. Rodenboog opent op zaterdag 4 maart om 14.00 uur de nieuwe brandweerkazerne aan de Pomonaweg 3 in Loppersum.De nieuwe brandweerkazerne is gehuisvest in de zgn. oude loods. Dit is een karakteristiek pand dat in het verleden dienst deed als veilinggebouw. De loods is in het afgelopen jaar helemaal opgeknapt. Het bevond zich in zeer slechte staat en is vernieuwd. De muren waren nog van goede kwaliteit en zijn blijven staan.Om van het gebouw een brandweerkazerne te maken, is de indeling veranderd. Voor de brandweer zijn er een stallingsruimte, kleedruimte, douches, een magazijn, een kantoor, een instructieruimte en een huiskamer ingebouwd. Hiermee voldoet de nieuwe kazerne aan de Arbo-normen.


Open huis
Op zaterdag 4 maart vanaf 15.30 uur is er voor iedereen gelegenheid een kijkje te komen nemen. Een drankje en een hapje staan voor iedereen klaar.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie