21 april 2024

BURGEMEESTER REIKT WAARDERINGSPRIJS UIT AAN DE HEER WIERENGA

0

Burgemeester Rodenboog reikt de waarderingsprijs van de gemeente Loppersum uit aan de heer H. Wierenga uit Zeerijp. Dit gebeurt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 5 januari, om 20.15 uur in Hotel Spoorzicht, Molenweg 11 te Loppersum.

Promotor Jacobuskerk
De heer Wierenga is al ruim 25 jaar koster en promotor van de monumentale Jacobuskerk in Zeerijp. Hij zorgt voor een continue openstelling van de kerk, begeleidt bezoekers en geeft demonstraties op het orgel. Daarnaast onderhoudt hij het groen rondom de kerk. Hij harkt de paden, maait het gras, snoeit de bomen en strooit bij gladheid. Hij promoot de kerk door het verkopen van ansichtkaarten en CDÕs, het bijhouden van een website, het verspreiden van affiches in de verre omtrek en het verwelkomen van kerkbezoekers uit binnen- en buitenland.

Jury unaniem
De jury, die bestaat uit leden van de raadsfracties, onderschrijft de motivatie van de inzenders van de kandidatuur van de heer Wiersema, dat de werkzaamheden van de heer Wierenga kunnen worden gezien als een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan het toerisme en het opwekken van nieuwsgierigheid naar andere aspecten van onze Groninger cultuur. De jury was unaniem van mening dat de heer Wierenga als geen ander voldoet aan de doelstelling zoals deze is geformuleerd in het voorstel aan de raad om een waarderingsprijs in te stellen en uit te reiken aan een inwoner of een groep inwoners uit de gemeente Loppersum, die zich verdienstelijk gemaakt hebben door een bijzondere prestatie op sportief, maatschappelijk of cultureel gebied of de gemeente op een positieve wijze in het nieuws brachten.


De heer Wierenga heeft zojuist de waarderingsprijs ontvangen uit handen van Burgemeester Rodenboog (geheel rechts). Hij wordt geflankeerd door zijn echtgenote (geheel links) en juryvoorzitter Coby Westerhof

www.loppersum.nl

Geef een reactie