26 februari 2024

Burgemeester Rodenboog lanceert ‘leesbevorderingsnetwerk’

0

Alle voorschoolse organisaties en onderwijsinstellingen in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer worden uitgenodigd om plaats te nemen in het leesbevorderingsnetwerk van Noord-Groningen II. Het doel is om kinderen te stimuleren om te gaan lezen. Het netwerk gaat van start op 15 mei om 15.30 uur tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hotel Spoorzicht in Loppersum. Burgemeester Rodenboog van Loppersum zal het project lanceren.

Taalontwikkeling
Veel lezen Ð of leeskilometers maken Ð helpt bij de taalontwikkeling van een kind. Vandaar dat alle scholen en bibliotheken proberen kinderen aan het lezen te krijgen en te houden. De activiteiten en producten die onder de noemer leesbevordering zijn ontwikkeld, zijn echter niet altijd goed op elkaar afgestemd. Daarom organiseren Biblionet Groningen en de bibliotheek met subsidie uit de provinciale bibliotheekvernieuwing bovengemeentelijke leesbevorderingsnetwerken onder de naam Lezers in het web.


Leescošrdinatoren
Deze netwerken zullen bestaan uit leescošrdinatoren die hun instelling vertegenwoordigen. Deze leescošrdinatoren krijgen scholing aangeboden over leesbevordering en zullen de effectiviteit van de leesbevordering vergroten. Per regio wordt een leesbevorderingsnetwerk opgericht waardoor uiteindelijk in de gehele provincie Groningen kinderen meer leeskilometers maken.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie