25 juni 2024

Burgemeester sluit koffiehuis Mek in Delfzijl

0

Delfzijl – Burgemeester Maritje Appel heeft koffiehuis Mek aan de Markstraat in Delfzijl met onmiddellijke ingang gesloten voor een periode van zes maanden. Reden voor de zware sanctie is de illegale verkoop van softdrugs in de zaak.

In de afgelopen maanden voerde de politie diverse controles uit in het bedrijf aan de Marktstraat. Daarbij werd geconstateerd dat er wiet en hasj werden verkocht. In Delfzijl is het al jaren een publiek geheim dat bij Mek probleemloos softdrugs gekocht kunnen worden.


Eigenaar Mehmet Samanci is middels een brief van de gemeente op de hoogte gesteld van de sluiting. Zijn advocaat Edwin Groot laat weten dat Samancio erg ontstemd is over de sluiting. “We zijn hier niet blij mee en zullen een bezwaarschrift indienen. Eventueel sturen we aan op een kort geding”, aldus Groot. Volgens Samanci heeft de burgemeester geen enkele reden om zijn zaak te sluiten. Hij ontkent de verkoop van softdrugs in zijn zaak en vindt de hoeveelheden die werden aangetroffen in Mek ‘minimaal’.


Inval


In september 2002 deed de politie een inval in de zaak na diverse tips over de verkoop van softdrugs. Er werden toen enkele tientallen grammen wiet en hasj en kant en klare joints in beslag genomen. Vier mannen, onder wie de twee eigenaren, werden toen aangehouden. De toenmalige burgemeester Ed Haaksman dreigde de zaak te sluiten als er binnen een jaar weer softdrugs zouden worden verkocht.


Delfzijl houdt vast aan het ‘ŽŽn coffeeshop-beleid’. Het is alleen coffeeshop New Generation aan de Nieuweweg toegestaan om softdrugs te verkopen. Samanci probeert al enige tijd om een vergunning te krijgen voor de verkoop van softdrugs in zijn zaak. Er lopen procedures bij de gemeente en de rechtbank.


Mek is het tweede horecabedrijf dit jaar dat op last van de gemeente is gesloten. In mei sloot Appel de Ierse Pub Shamrock aan Kuilsburg, nadat bij een inval drugs waren gevonden in de zaak.

www.dvhn.nl

Geef een reactie