30 mei 2024

Business Club Delfzijl wil verdubbeling N360

0

De Business Club Delfzijl roept haar leden op massaal te stemmen op de provinciale weg N360 voor de verkiezing van de Slechtste weg van het Noorden. De ondernemers ergeren zich groen en geel aan deze weg tussen Groningen en Delfzijl

Henk Koetse van de Business Club Delfzijl nam het initiatief tot de oproep aan de circa 60 leden. Hij rijdt regelmatig over de weg. "Het schiet niet op met al die rotondes en maximumsnelheden van vaak 60 kilometer per uur. Als je Delfzijl voor zowel de industrie als het toerisme wat aantrekkelijker wil maken, moet je iets aan deze weg doen. "

Veel ondernemers zien graag dat de N360 wordt verdubbeld. Anderen willen dat er een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur wordt ingesteld.

Koetse kwam met het idee van de oproep na een bezoek van de commissaris van de koningin Max van der Berg aan de ondernemersclub. De leden wilden van hem weten of het niet mogelijk was een verdubbeling van de weg te financieren met gelden van de Zuiderzeelijn. De drie noordelijke provincies krijgen 2,1 miljard euro als compensatie voor het afblazen van de Zuiderzeelijn.

Van der Berg zei dat het geld in andere projecten wordt gestoken. Hij kondigde wel een verkeersonderzoek aan. De provincie gaat een studie doen naar het huidige gebruik van de N360/N46. Hierbij worden onder meer sluiproutes en ongelukken onder de loep genomen. Uiterlijk begin 2011 moeten de resultaten van het onderzoek er liggen

Dagblad van het noorden

Geef een reactie