22 april 2024

Buurtwoners verbijsterd over steekpartij Appingedam

0

Zwijgend zien buurtbewoners toe hoe mannen en vrouwen in witte pakken zaterdag een stoffelijk overschot in de voortuin van de Pieter IJbemastraat 19 in Appingedam op een brancard tillen. In de straat komt traag een lijkwagen aanrijden

Het lijkt alsof de IJbemastraat nog even rustig is altijd. Iedereen doet kalm z’n werk, belangstellenden kijken bedrukt toe. ”Vanmorgen liep de moeder hier nog door de straat. Ik zie haar nog voor me. En nu ligt ze in de deuropening”, aldus een bejaarde wijkbewoner.


De overburen in de straat met twee-onder-een kapwoningen hebben zaterdagmorgen een deel van de steekpartij voor hun ogen zien afspelen. Daarbij heeft, zo vertellen ze, een echtgenoot zijn vrouw om het leven gebracht, evenals zijn schoonmoeder. Volgens de omwonenden stonden de vrouw en man, woonachtig in Winschoten, op het punt te scheiden en was zij vanwege de spanningen samen met haar kind bij haar ouders in Appingedam gaan wonen.”


”We hebben het zien gebeuren. De man zwalkte hier wel vaker bij het ouderlijk huis van zijn vrouw. De man had, voorzover wij weten,een straatverbod en mocht hier alleen maar komen onder begeleiding. Maar vanmorgen was hij alleen. Ik zag dat hij aanbelde en dat even later ruzie ontstond”, vertelt een overbuurvrouw.


Volgens haar heeft de man in de woning eerst zijn schoonmoeder neergestoken. Zijn vrouw wist aanvankelijk nog te ontkomen, maar werd achter de woning neergestoken. Beide vrouwen zijn overleden, de schoonvader werd ook neergestoken en raakte zwaargewond. De dader nam zijn kind mee, maar kon even later door de politie worden aangehouden.


In verband met het onderzoek kan de politie de lezing van de buurtbewoners niet bevestigen. Volgens de woordvoerder kan slechts gezegd worden dat de oorzaak van het drama vermoedelijk in de relatiesfeer moet worden gezocht. Onderzoek zal moeten uitmaken wat er precies is gebeurd, aldus de politiewoordvoerder

www.dvhn.nl

Geef een reactie