Cadanz Welzijn biedt ondersteuning bij Rouw en Verlies
Cadanz Welzijn biedt ondersteuning bij Rouw en Verlies
Of je nu jong of oud bent, iedereen krijgt te maken met verlies. Bij verlies en rouw denken we meestal aan het verlies van een dierbare. Maar gevoelens van rouw kunnen er bijvoorbeeld ook zijn doordat je afscheid moet nemen van je huis of moet accepteren dat je door ziekte bepaalde dingen niet meer kunt doen. Annet Topelen, sociaal werker bij Cadanz Welzijn: ‘wanneer je met een groot verlies te maken krijgt, kun je het gevoel hebben dat je wereld instort. Alles wat vanzelfsprekend was, is nu ineens onzeker. De wereld draait door, maar voor jou staat de tijd stil. Hoe ga je verder, hoe ga je om met de pijn en dit grote verlies?’
Cadanz Welzijn biedt verschillende vormen van ondersteuning:
Inloopcafé Bakkie Troost
Een luisterend oor, een kopje koffie of even je hart luchten? Dat kan bij inloopcafé Bakkie Troost, iedere eerste maandag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur in het ASWA gebouw, Burgemeester Klauckelaan 16, Appingedam. Bij Bakkie Troost kun je na een groot verlies, op een laagdrempelige manier, je verhaal kwijt bij en met anderen die bijvoorbeeld ook een dierbare hebben verloren. Bakkie Troost werkt niet op therapeutische basis, hier draait het om luisteren, praten en ontmoeten. Er is tijd, aandacht en ruimte voor verlies, maar ook voor een alledaags gesprekje. Aanmelden is niet verplicht, Bakkie Troost is voor iedereen toegankelijk.
Lotgenotengroep (besloten groep)
Tijdens deelname aan de lotgenotengroep ervaar je dat je niet de enige bent die te maken heeft met een groot verlies en alle gevoelens die hierbij horen. Erkenning vinden bij anderen die ieder op hun eigen manier worstelen met hetzelfde. Steun vinden bij elkaar, en gelukkig ook samen kunnen lachen. In de lotgenotengroep kun je met mensen, die ook een verlies hebben meegemaakt, praten over jouw verlies. Hier merk je dat je er niet alleen voor staat, dat jouw gevoelens heel normaal zijn en dat ieder rouwproces uniek is. In acht bijeenkomsten die geleid worden door Annet Topelen (sociaal werker / Counselor specialisatie rouw therapeut) en ervaringsdeskundigen hoor je meer over wat rouw is en wat rouw met je kan doen.
Kortdurende individuele begeleiding
Individuele begeleiding is binnen de gemeente Eemsdelta ook mogelijk. Annet Topelen: ‘de gesprekken die we voeren zorgen ervoor dat je je gedachten weer kunt ordenen. Samen kijken we wat jij nodig hebt om je verlies een plek te kunnen geven en je leven weer opnieuw vorm te geven. Ik luister naar je, stel vragen en geef praktische tips over hoe je de regie weer over je leven kan krijgen, een leven waarin het verlies de voor jou juiste plek krijgt!
Wil je meer informatie over het inloopcafé, de lotgenotengroep of de individuele begeleiding, neem dan contact op met: Cadanz Welzijn, per mail: info@cadanzwelzijn.nl, of per telefoon: 0596-745024.