17 juni 2024

CafŽhoudster wil Kantens nieuw leven inblazen

0

Kantens – Daphne Hefting uit Roodeschool zag het helemaal zitten. Ze wilde het dorpscafŽ in Kantens kopen. Meteen al toen de vorige uitbater Reinder Wijpkema het in december sloot. Het is nŽt misgelopen en nog steeds is het niet te laat. ”Het staat even op een laag pitje, maar als mijn gezondheid weer in orde is, ga ik de mogelijkheden opnieuw bekijken”, zegt Hefting.

Zij runt sinds acht jaar cafŽ Molenzicht in de Eemshaven, op de dijk. Anderhalf jaar geleden begon ze ook snackbar Leutje Ding in Delfzijl. Met die laatste stopt ze over twee weken. Ze weet wel leukere dingen.


Zoals het cafŽ in Kantens, met woning en snackbar. Dat staat voor 220.000 euro te koop. Eigenaar Wijpkema had de verkoop aan Hefting al helemaal rond, alleen was er ŽŽn voorwaarde. Die was dat Hefting haar woning in Roodeschool binnen een half jaar verkocht. Dat is mislukt en zodoende is de verkoop van het cafŽ twee weken geleden niet doorgegaan. Jammer, vindt Wijpkema.


Dat vindt Hefting ook. ”Wij wilden er een eetcafŽ van maken, met kleine menuutjes. Verder wilden we het een avond openstellen voor ouderen en een avond voor de jeugd. Het verenigingsleven moet er terecht kunnen. We dachten bijvoorbeeld aan typcursussen en dansavonden.” Ze heeft de hoop nog niet opgegeven, maar ja, eerst moet ze haar woning verkopen. ”En voor een mooie prijs, want er moet heel veel worden verbouwd in het cafŽ van Kantens.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie