21 mei 2024

Calon: Delfzijl bouwt te langzaam

0

Delfzijl – De nieuwbouw van woningen in Delfzijl gaat te langzaam. Gedeputeerde Marc Calon wil dat de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD) haast maakt met de bouw van nieuwe woningen. Door de voortgaande sloop in de havenplaats kan er een tekort aan huizen komen

“De nieuwbouw van woningen in Delfzijl moet sneller. Mensen hebben de nieuwe huizen echt nodig”, aldus Calon. Samen met de gemeente Delfzijl wil Calon het tempo van de bouw aan de orde stellen op de aandeelhoudersvergadering van de OMD in juni.


Volgens het Woonplan 2002 zouden er voor 2007 minimaal 900 woningen moeten zijn gebouwd. Daarvan zijn er nu slechts 26 opgeleverd. Om het plan na te leven, moeten er dit jaar nog zo’n 350 huizen worden gebouwd. “Hiervan is nog geen steentje gelegd”, aldus de fractievoorzitter van de PvdA, Jan Menninga.


Vragen


De PvdA in Delfzijl stelde onlangs al vragen aan het college over de trage nieuwbouw. Volgens de partij houdt de OMD zich niet aan de afspraak ‘eerst nieuwbouw, dan sloop’. Doordat de sloop sneller gaat dan de nieuwbouw, kunnen Delfzijlsters van wie het huis wordt gesloopt niet in andere huizen terecht, zo stelt de partij. Ook bewonersorganisaties in de havenplaats hebben hun zorgen geuit bij de gemeente en de ontwikkelingsmaatschappij.


Directeur Werner Brouwer van de OMD erkent het trage bouwtempo. “De nieuwbouw had sneller gemogen.” Volgens Brouwer is de vertraging van de nieuwbouw ondermeer te wijten aan een onderzoek van de gemeente naar geluidsoverlast in Delfzijl.

www.dvhn.nl

Geef een reactie