23 februari 2024

CBS de Crangeborg wint schoolvoetbal

0
Het team van CBS de Crangeborg heeft bij het schoolvoetbal voor 7-tallen in Bedum beslag weten te leggen op de 1e plaats. Er werd door het team, grotendeels bestaande uit D- en E-pupillen van de SJO STEO, 3 keer gewonnen. De 1e wedstrijd was tegen de Borgschool. Tegen de leeftijdsgenoten uit Winsum werd, in de stromende regen, met 2 – 0 gewonnen.
Direct aansluitend werd er gespeeld tegen de Dr. K. Schilderschool uit Bedum. Ook voor dit team waren de Crangenborgers een maatje te groot. Er werd met 4 – 1 gewonnen.
Omdat de Bongerd (ook uit Stedum) ook tegen beide genoemde schoolteams wist te winnen moest de laatste wedstrijd van de avond tussen de Bongerd en de Crangeborg de beslissing brengen. In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd wist de Crangeborg nipt met 1 – 0 te winnen. Machtwinnaar was Leon Smit die op fraaie wijze de keeper van de Bongerd (Jeroen Bodde) wist te passeren.
Door de eindoverwinning in Bedum mag het jongensteam van de Crangeborg op 23 april a.s. naar Uithuizermeeden voor de volgende ronde.  Omdat het Meidenteam van de Crangeborg, grotendeels bestaande uit de MeidenE van de SJO STEO en o.l.v. Martin Ypey, in Zoutkamp ook als winnaar uit de bus kwam, zal het zeker druk worden met Crangeborgers en hun aanhang in Uithuizermeeden.

, Arend Koenes

Geef een reactie