20 mei 2024

Centraal-India in De Boekwerkplaats

0
 India is na China het meest bevolkte land ter wereld. Het is ook een van de meest kleurrijke landen ter wereld. Het is misschien wel daarom dat India en de Indiërs zich zo goed laten fotograferen, zoals blijkt op de tentoonstelling Centraal-India in De Boekwerkplaats in Stedum. De Boekwerkplaats exposeert de eerste twee weekenden van januari foto’s van Twan Gremmen, landschapsarchitect in Helmond.
Twan Gremmen is verwoed reiziger èn fotograaf. Hij heeft over menig continent gezworven. In Stedum zijn nu foto’s te zien van zijn reis dwars door India. De portretten, straatbeelden en vooral foto’s ‘met mensen’ geven een indruk van dit enorme land, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. De foto’s geven een beeld van Centraal India – van noord tot zuid. Deze dwarsdoorsnee is terug te zien op de tentoonstelling: van moslim tot hindoe, van jong tot oud, van modern tafereel met mobiele telefoons tot zoutmijnen.
Het wordt allemaal getoond en laat de kijker meereizen. De tentoonstelling is gratis te bezoeken in De Boekwerkplaats, Hoofdstraat 45 in Stedum en is geopend op zaterdag en zondag 5 & 6 en 12 & 13 januari 2013 13.00 tot 17.00 uur

www.stedum.com

Geef een reactie