23 februari 2024

Centrumplan Loppersum gepresenteerd

0
Tijdens een inloopbijeenkomst op donderdag 27 november 2014 zijn de laatste ontwikkelingen in het Centrumplan Loppersum gepresenteerd. Een flink aantal inwoners en andere geïnteresseerden kwamen naar het Gemeentehuis om de plannen te bekijken.

Wethouder Pier Prins: "Ik ben blij dat we de laatste plannen nu aan de inwoners kunnen laten zien. De ontwikkeling van Loppersum als centrumdorp is een noodzakelijke ontwikkeling waar we als gemeente veel in investeren. Er zijn al onderdelen gerealiseerd zoals de nieuwe appartementen en de uitbreiding van de doe-het-zelf-zaak. We gaan nu voortvarend verder met de andere onderdelen."
Centrumplan Loppersum
De ontwikkelingen in het kader van het Centrumplan Loppersum zijn enige jaren geleden gestart. Het centrum van Loppersum wordt toekomstbestendig gemaakt. Vooral de zijde aan het Marktplein en het parkeerterrein zullen ingrijpend veranderen. Het plan helpt Loppersum als centrumdorp de winkelvoorzieningen te versterken. Realisatie van het plan draagt bij aan de levendigheid van het centrum en vergroot de leefbaarheid voor de inwoners.
Onderdelen
Enkele onderdelen van het Centrumplan zijn inmiddels gerealiseerd, zoals het nieuwe appartementencomplex aan de Burgemeester van de Munnikstraat. De uitbreiding van de doe-het-zelf-zaak wordt binnenkort afgerond. In de volgende fase zal worden gestart met de bouw van een nieuwe supermarkt. Daardoor komt het project steeds meer in de uitvoering en zal ook worden begonnen met de herinrichting van de openbare ruimte.

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie