18 mei 2024

Donderdag 25 november jl. is het Centrumplan Loppersum weer een stapje dichterbij gekomen. Op deze dag is de officiële ondertekening van het samenwerkingsovereenkomst ten behoeve van het Centrumplan Loppersum door wethouder Prins (Ruimtelijke Ordening), Kroeze en Partners (Ontwikkelaar) en Ahold.

Wethouder Prins:’Het is prachtig dat Ahold serieus overweegt om te investeren in een toekomstbestendige supermarkt voor Loppersum. Door actief samen te werken kunnen we de woon- en winkelfunctie van het dorp versterken. Als college zijn we dan ook blij met deze stap. Dit is belangrijk voor Loppersum maar ook voor de omliggende dorpen’.
Samenwerkingsovereenkomst
De gemeente beoogt planontwikkeling mogelijk te maken in het centrum van Loppersum (Raadhuisstraat/ Marktplein). Het gaat hierbij om het realiseren van een supermarkt, dagwinkels en eventuele appartementen, gecombineerd met parkeren en openbare voorzieningen. De gemeente Loppersum heeft op 28 april 2010 een overeenkomst gesloten met een ontwikkelaar om te komen tot integrale herontwikkeling van het centrum van Loppersum.

Met de ondertekening van deze samenwerkingsovereenkomst komt de realisatie van het Centrumplan weer een stapje dichterbij. De betrokken partijen kunnen nu verder met de planvorming.

Begin 2012 komt het Centrumplan Loppersum in de gemeenteraad aan de orde. De raad heeft zich eerder al enthousiast getoond over de eerste schetsen van het plan.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie