25 april 2024

Chemische bedrijven zetten in Delfzijl de deuren wijd open

0

Delfzijl – Er zijn maar weinig mensen die weten dat in Delfzijl maar liefst 15 procent van de Nederlandse chemische industrie is gevestigd. Daarnaast is er veel onbekendheid over de 1001 dagelijkse toepassingen van alle stoffen die in Delfzijl geproduceerd worden. Om deze onbekendheid weg te nemen houden 13 chemische bedrijven morgen een open dag.

Bezoekers kunnen dan met eigen ogen zien hoe de chemische industrie werkt en krijgen een idee van de vele producten die dankzij de chemische industrie zijn gemaakt. Wat kun je bijvoorbeeld allemaal maken van mdi, natriumhydride, chloor, twaron, soda, gips, zeoliet of methylamine? Tijdens de tweejaarlijkse open dag chemie kunnen jong en oud zelf actief met chemie bezig zijn. Bij de meeste bedrijven kunnen bezoekers zelf proefjes uitvoeren.


Een belangrijk onderdeel van de rondleidingen bij de chemische bedrijven is een bezoek aan de controlekamer. De controlekamer is het kloppende hart van een chemische fabriek. Op het chemiepark wordt tijdens een busrit een indruk gegeven van de bedrijvigheid.


De deelnemende bedrijven zijn Zeolyst, Dow, Rohm and Haas en de bedrijven op het Chemie Park Delfzijl: drie fabrieken van Akzo Nobel, Delamine, Delesto, Methanor, Noveon, Teijin Twaron en Brunner Mond.(DvhN)Pendelbussen


Iedereen is morgen bij de chemische bedrijven in Delfzijl tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom. Vanaf het station in Delfzijl pendelen bussen naar de tent van het Chemie Park Delfzijl. Vanaf het Chemie Park rijden vervolgens busjes naar Dow, Zeolyst en Rohm and Haas. Bezoekers zijn verplicht gesloten kleding (lange mouwen en lange broeken) te dragen en dichte schoenen met lage hakken te dragen.

www.dvhn.nl

Geef een reactie