25 mei 2024

Christijan nodigt spontaan Stedumer uit in de paddock!

0

Afgelopen weekend verliep het weekend voor Christijan Albers minder soepel als gehoopt. De MF1 Racing-coureur had op zaterdag moeilijkheden met de balans van de auto en kwam op zondag in de race niet verder dan een half rondje. Voor een andere Nederlander was het echter een weekend om nooit te vergeten!

Toen Christijan op Schiphol stond te wachten op zijn vlucht naar Canada, kwam hij Rutger Werkman tegen. ÒIk kwam Rutger tegen op Schiphol.

Ik snapte er alleen niets van dat hij helemaal alleen naar Canada ging om de Formule 1 te bekijken!Ó aldus Albers. ÒWe zaten in hetzelfde vliegtuig en ik heb hem toen gevraagd of hij niet eens bij ons in de pitbox wilde komen. Daar werd niet lang over getwijfeld, dus op vrijdag hebben we hem gelijk gebeld!Ó

ÒToen op zondag bleek dat we nog een kaartje over hadden, hebben we hem weer lastig gevallen zodat hij de race bij ons kon komen kijken. Wel zo gezellig! Ik vond het hartstikke leuk dat Rutger bij ons op bezoek kwam en hopelijk heeft hij het goed naar zijn zin gehad!Ó


En dat heeft hij, want Rutger stuurde ons zijn verhaal vandaag toe. Hieronder lees je zijn verslag van een bijzonder Grand Prix-weekend:


Dinsdag 20 juni vertrok ik van Schiphol richting Montreal om de GP van Canada te bezoeken. Bij de laatste veiligheidscontrole op Schiphol zei iemand tegen me: ÒWat een goed petjeÓ. Stond ineens Christijan Albers naast me in de rij. Nadat we door de controle waren vroeg ik aan hem of we samen op de foto konden, want je maakt niet iedere dag mee dat je samen met een F1-coureur in hetzelfde vliegtuig zit. Dit was geen enkel probleem. Zijn vriendin maakte een foto en daarna hebben we nog even wat gepraat. Tijdens het gesprek vroeg hij of ik het leuk zou vinden om tijdens het GP-weekend in Canada bij hem en Midland in de piboxen te kijken. Dit leek mij een erg leuk idee en zijn vriendin Liselore noteerde mijn mobiele nummer.


Zat ik vrijdag net een klein uurtje op tribune 24 in afwachting van de eerste vrije training, werd ik gebeld door Liselore of ik naar de paddock wilde komen om daar de vrije trainingen te volgen. Met de kaart die ik zelf had, mocht ik van de bewaking niet op de paddock, dus haalde Liselore mij op en gaf ze mij daar een VIP-pas, zodat ik
overal door mocht lopen. Op de paddock aangekomen, liepen we direct naar de pitbox van Christijan Albers om daar de eerste vrije training te zien. Tijdens deze eerste vrije training gebeurde er eigenlijk niet zo veel, dus er was nu mooi even tijd om de F1-auto van Christijan Albers goed te bekijken en te fotograferen.


Nadat de eerste vrije training was afgelopen, heb ik van het team een officieel Midland-shirt gekregen, zodat ik er helemaal bij hoorde. Tussen de eerste en tweede vrije training was er de mogelijkheid om even wat te eten en te drinken. In de tweede vrije training gebeurde er veel meer. Ze probeerden allerlei dingen om de auto sneller te maken en dat lukte ook aardig. Echt gaaf om te zien als de autoÕs van Christijan en Tiago binnen waren. Ze werden erg snel uit elkaar gehaald en ook heel snel weer in elkaar gezet. En daarbij werden ze natuurlijk helemaal goed gecontroleerd en schoon gemaakt.


Na de vrije trainingen heeft Christijan me een kleine rondleiding gegeven en daar allerlei dingen verteld over de auto, het stuurtje en alle computers die er stonden Als cadeau heb ik die middag een gesigneerde Christijan Albers cap van 2006 gekregen. Aan het eind van de dag ben ik samen met Liselore en haar broer teruggereisd richting het centrum van Montreal.


Op zaterdag heb ik de derde vrije training en de kwalificatie gewoon op de tribune gekeken, waar ik officieel kaarten voor had gekocht. De wedstrijd van de Star Mazda-serie, die na de kwalificatie op het programma stond, was heel spectaculair. Tijdens de eerste ronde was er een groot ongeval waarbij twaalf autoÕs betrokken waren. De race heeft bijna een uur stil gelegen. Gelukkig zijn alle coureurs er zonder verwondingen van afgekomen.


Tijdens de race dag op zondag heb ik ook gedeeltelijk als gast van Christijan Albers op de paddock rond mogen kijken. Nadat de rijdersparade afgelopen was, werd ik opeens weer gebeld door iemand van het management van Albers met de vraag of ik ook de race in de pitboxen van Midland wilde kijken. Ze hadden namelijk nog een pas over.


Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. Tijdens de startopstelling was het mogelijk om op de pitmuur te staan en zo wat foto’s te kunnen maken. De race heb ik in de pitbox gekeken, dit was leuk om mee te maken. Je had een tv waar je de sector- en de rondetijden op kon zien en er was een tv met de beelden die je in de huiskamer ook ziet. Helaas lag Christijan er al erg snel uit. Dat was erg jammer.


Tijdens de race kon je heel mooi zien hoe snel de monteurs een bandenwissel uitvoeren
Eerst liggen ze rustig naar de tv te kijken met een flesje water en wat eten en een paar tellen later staan ze er helemaal klaar voor om de pitstop uit te voeren. Nadat de race was afgelopen, ben ik nog even snel naar het podium gelopen om de prijsuitreiking te zien. Na de prijsuitreiking was er nog de gelegenheid om nog iets te eten of te drinken bij het team van Midland. Ze hadden daar ook een tv staan om de wedstrijd van het Nederlands elftal te volgen. Helaas viel het tv-signaal uit bij Midland en zijn we met een groepje naar Torro Rosso gegaan om daar de wedstrijd verder te kijken. Als souvenir mocht ik de VIP-pas houden!


Al met al dus een grandioos weekend!


Christijan, Liselore en het Midland-team bedankt. Het was onvergetelijk.


Rutger Werkman  www.albersf1.com/nl/

www.stedum.com

Geef een reactie