20 mei 2024

College praat tweewekelijks regionale media bij

0

Vanaf dinsdag 27 september aanstaande is er tweewekelijks een bijeenkomst voor de pers waarin het college van burgemeester en wethouders van Loppersum de genomen besluiten van de afgelopen twee weken toelichten. Dit geeft de media de mogelijkheid om het verantwoordelijk collegelid vragen te stellen over het onderwerp.

Burgemeester Albert Rodenboog: ‘ Ik denk dat de invoering van dit persuurtje een goede zaak is. Deze meer proactieve vorm van communiceren past goed bij de kernwaarden zoals beschreven in ons strategisch communicatieplan. We gaan het komende half jaar proefdraaien en kijken hoe het bevalt. Daarna gaan we evalueren en eventueel bijstellen.”

Dinsdag
Het persuurtje is tweewekelijks op dinsdag van 11.30 uur tot 12.30 uur in zaal Helmantel van het gemeentehuis. Aansluitend is er van 12.30 uur tot 12.45 uur de tijd voor de regionale media om met de aanwezige collegeleden te spreken over andere onderwerpen. Media die gebruik willen maken van deze mogelijkheid worden verzocht dit vooraf kenbaar te maken bij het team Communicatie.

Actueel
De dinsdagochtend is bewust gekozen zodat de besluitvorming van de vergadering van B&W van dezelfde dag nog kan worden meegenomen. De actuele besluitenlijst wordt iedere dinsdagmiddag op de gemeentelijke website geplaatst. Regionale media die niet aanwezig waren tijdens het persuurtje, worden dinsdagmiddag op de hoogte gesteld middels persberichten.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie