19 juni 2024

Commotie over Japanreis burgemeester Delfzijl

0

Om het voorgeno­men reisje van burgemeester Cees Waal en wethouder Joop Boertjens naar Japan is in Delfzijl grote commotie ontstaan. Het tweetal is van plan samen met een delegatie van muziekvereniging Koningin Wilhelmina van 23 juli tot 1 augustus naar de Delfzijlster zusterstad Shunan-City in Japan af te reizen. De kosten komen voor rekening van de gemeente. "Een snoepreisje", zo vindt de Lijst
Stulp.

Delfzijl heeft haar contacten met Japan in 2003 op een laag pitje gezet, omdat de kosten voor de reisjes van de toenmalige burgemeester Ed Haaksman de pan uit rezen. Inmiddels ligt er een brief van de burgemeester van Shunan-City om de banden met Delfzijl weer te verstevigen. "We moeten wel een hele goede reden hebben, om daar niet op in te gaan", meent Waal.

Hij vindt de contacten vooral belangrijk, omdat zowel Delamine als Teijin Twaron zusterbedrijven in Shunan-City hebben. Het ligt ook in de bedoeling deze twee bedrijven in Japan te bezoeken. Het stoort de gemeenteraad in Delfzijl vooral, dat  toe nu toe geen openheid van zaken is gegeven, terwijl de vertrekdatum al aardig nadert.

Volgens Waal is er pas aankomende maandag meer duidelijkheid, als er een bijeenkomst met muziekvereniging Koningin Wilhelmina is. De beslissingbevoegdheid of de burgemeester en wethouder naar Japan gaan, ligt bij het college.

www.dvhn.nl

Geef een reactie