21 juni 2024

Conflict dupeert bewoners van Damsterheerd

0

Appingedam – Bewoners van verzorgingstehuis De Hoven zijn de dupe geworden van en langdurig conflict tussen de stichting De Hoven en Woonzorg Nederland. De aanleg van een nieuwe verpleegafdeling is hierdoor voor onbepaalde tijd uitgesteld. Een echtpaar van wie de man op de nieuwe afdeling zou komen dreigt hierdoor gescheiden te worden.

Volgens directeur Ronald Kalfsbeek van De Hoven, de stichting die Damsterheerd exploiteert, is de vraag wie in de toekomst het onderhoud van het pand moet betalen de voornaamste oorzaak van het conflict.


Onmenselijk


Woonzorg Nederland, eigenaar van het pand van Damsterheerd, weigert groen licht te geven voor de ombouw van zestien appartementen tot verpleegafdeling totdat de kwestie is opgelost.


”We zouden 27 september al beginnen met de ombouw en de bewoners van zestien appartementen zijn al ver daarvoor uit hun woningen gehaald en naar elders overgebracht. Een man van 93, die eigenlijk naar de nieuwe verpleegafdeling moet, dreigt hierdoor zelfs gescheiden te worden van zijn 83-jarige vrouw. Als de verbouwing nog lang duurt kunnen we niet anders dan hem over laten brengen naar verpleegtehuis Vliethoven. Ook voor andere bewoners duurt de onzekere situatie gewoon veel te lang. Ik vind dit echt onmenselijke toestanden, maar we kunnen niet starten als we geen toestemming krijgen van Woonzorg.”


Praten


Frits Gerard van woonzorg Nederland betreurt de gevolgen die het uitstel van de ombouw van de appartementen met zich meebrengen. ”Dat mensen hierdoor uit elkaar gehaald worden kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Ik heb er wel goede hoop op dat we er op korte termijn met De Hoven uit zullen komen, ik zal in ieder geval contact op gaan nemen met Ronald Kalfsbeek om tot een gesprek te komen.

www.dvhn.nl

Geef een reactie