11 december 2023

Controle Hondenbelasting

0

Vanaf maart 2010 wordt een controle op hondenbelasting in de gemeente Loppersum gehouden. Hiervoor is een extern bureau ingeschakeld, dat huis aan huis de controle uit zal voeren. De controleurs hebben een legitimatie van de gemeente Loppersum bij zich; u kunt daarnaar vragen.

Bent u op het moment van controle niet thuis dan zal de controleur een ‘niet–thuis’ bericht achterlaten met een aangifteformulier voor de hondenbelasting. U bent verplicht om dit formulier ingevuld naar de gemeente te sturen. Let op: dit moet ook als u geen hond heeft.

Iedere houder van een hond is belastingplichtig, ongeacht de grootte van de hond, het ras of het doel waarvoor de hond wordt gehouden. Evenmin van belang is of de hond wel of niet op de openbare weg komt.

Het tarief van de hondenbelasting  2010 bedraagt  € 68,55 voor één hond en € 102,90 voor de tweede en volgende hond. Het tarief voor een kennel bedraagt € 171,45. Om in aanmerking te komen voor het kenneltarief ontvangen wij graag een kennelregistratie van u.

Mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, tel. 0596-548200.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie