26 februari 2024

Coureurs racen met openbaar vervoer

0

loppersum – Reizigers in bus of trein moeten vrijdag niet vreemd opkijken als sommige passagiers met de stopwatch in de hand vloekend en tierend op elke vorm van vertraging reageren. De provincie Groningen houdt 4 april een Openbaar Vervoer-wedstrijd. De finish is om 16.30 uur in hotel Spoorzicht in Loppersum en degene die de hoogst gemiddelde snelheid haalt, mag zich de winnaar noemen.

De deelnemers zijn aangesloten bij het Consumentenplatform Openbaar Vervoer van de provincie Groningen. De wedstrijd doet enigszins denken aan het boek ‘In tachtig dagen de wereld rond’ van Jules Verne. Het grote verschil zit hem echter in het vervoer. Het boekenpersonage maakte gebruik van stoomboten en olifanten, maar de deelnemers mogen alleen reizen met drie vormen van openbaar vervoer: trein, bus en bijvoorbeeld de treintaxi.

Het traject moet minstens 35 kilometer lang zijn en er kan vanaf het station Loppersum, de werkplek of thuis worden gestart. Iedere deelnemer moet de opstaptijd, de reisduur en de afgelegde kilometers noteren. Zodra hij of zij arriveert op of bij het station in Loppersum wordt de tijd stilgezet. Iedereen moet uiterlijk om 16.30 uur in de lounge van Hotel Spoorzicht arriveren. Het hotel ligt enkele honderden meters bij het station vandaan.

© Archief www.stedum.com

www.dvhn.nl

Geef een reactie