24 mei 2024


Enthousiast gingen de kinderen dinsdagochtend, de tweede speelweekdag, verder bouwen aan de eigen hut en was er gelegenheid om het petje dat ze bij de opening hebben gekregen te versieren. Een “verplicht” onderdeel was het maken van een hutvlag. De uitslag van de mooiste vlag volgt morgen. Voor de kleuters was er voldoende tijd om ook nog het spel buizerds en muizen te spelen.

Na de lunch was het tijd voor een zeskamp dat door dagcoördinatoren Dinie en Carla goed was voorbereid. De kinderen brachten flessen water tussen de benen naar de overkant, gingen touwspringen en skilopen. In de middagpauze werden de kinderen verrast door het bezoek aan het Sportief Speldorp van Pieter Huistra, de trainer van FC Groningen. Huistra werd rondgeleid op het speelweekterrein, mocht alle hutten in en kreeg uitleg over hoe en waarom de hut op de door de kinderen bedachte wijze was gebouwd.

Zo zag hij de tribune waarop een fanatiek FC Groningen publiek aanwezig was, en was hij niet bang om naar beneden te glijden op de skischans. Zelfs het beklimmen van de klimmuur was voor Pieter niet te moeilijk. Natuurlijk was er voor alle groepen de gelegenheid om met hem op de groepsfoto te gaan. Zo’n 90 kinderen vroegen hem daarna om een handtekening die op bijna alle denkbare plekken werd uitgedeeld, zoals hemden, T-shirts, handjes en zelfs laarzen! Uiteindelijk heeft Pieter Huistra een keuze gemaakt voor de mooist gebouwde hut. De uitslag horen we morgen!

Klik hier voor de foto’s

www.stedum.com

Geef een reactie