24 mei 2024

Dag 3 speelweek 2011 (+ video)

0


Volgens traditie staat de 3e speelweekdag in het teken van theater. Een hele dag hard werken door kinderen en vrijwilligers onder regie van Erik Bulthuis gaat daaraan vooraf. Om 17.00 uur vonden op het haventerrein de Stedumer Olympische Spelen plaats en dat werd met dank aan de “dorpsspeaker” door ouders, opa’s en oma’s, buren, vrienden en andere Stedumers bijgewoond.

De kinderen waren uitgedost als krachtpatsers, honkballers, zwemmers, hardlopers, paardrijders, voetballers en wielrenners. Na een dag hard werken aan deze voorstelling gingen de kinderen rond zessen naar huis om te eten en zich op te frissen voor het avondprogramma. In het avondprogramma werden onder- en bovenbouw gescheiden en werden ze deelnemende teams en captains in het programma “Ik hou van Stedum”. Hoeveel straten heeft Stedum, en hoe zwaar weegt de klok in de Hervormde kerk waren vragen waar de teams een antwoord op moesten geven. Tussendoor was er tijd voor een broodje knakworst en zitten bij het kampvuur.

Toen de onderbouw naar bed ging voor het spannende verhaal en om een niet meer heel lange nacht te maken, vertrokken de andere kinderen naar het bos voor het dierengeluidennachtspel. In de verte was op deze stille avond het gegil van schrikkende kinderen (en misschien ook wel leiding) te horen. Rond 01.00 uur ging de laatste groep naar bed en zo rond half 5 was iedereen (behalve de nachtcoördinatoren Brenda, Monique en Joke) in slaap om fris en fruitig rond achten weer aan het ontbijt te zitten.

Klik hier voor de foto’s

www.stedum.com

Geef een reactie