27 mei 2024

Dag van de Noord-groninger geschiedenis in Loppersum

0

Op zaterdag 4 maart wordt de ‘dag van de Noord-groninger geschiedenis’ gehouden in Loppersum. Plaats van handeling zijn de Nederlands Hervormde ker aan de Marktplein en het Dorpshuis aan de Wirdumerweg in Loppersum. Daar worden tussen 13.00 en 17.00 uur diverse aktiviteiten georganiseerd. De opening wordt verricht door wethouder Wil Scheltens.

Activititeiten
Vanaf 13.00 uur is er een Historische informatiemarkt in de Petrus en Pauluskerk N.H-kerk) in Loppersum. Op deze informatiemarkt zullen allerlei instellingen op het gebied van de Noord-Groninger geschiedenis in de gelegenheid worden gesteld zich aan het publiek te presenteren. Te denken valt aan historische verenigingen, musea, antiquariaten en andere (Noord-)Groninger instellingen op het gebied van monumenten, genealogie, archeologie, cultuur, etc.. In de kerk zal muziek zijn. 


Daarnaast wordt er geschiedkundige lezingen gehouden in het  Dorpshuis aan de Wirdumweg 23. Het programma daarvoor ziet er als volgt uit:  • 14.00 uur lezing door dhr. B. Huizing over de Petrus en Pauluskerk te Loppersum;
  • 15.00 uur lezing door Egge Knol over de wierden;
  • 16.00 uur lezing door Reint Wobbes over een nog nader te bepalen onderwerp.

Toegang is gratis.


De dag wordt georganiseerd door het Streekarchivariaat Noordoost-Groningen
Voor meer informatie:
Jeroen Hillenga, Streekarchivaris
Tel. 06-29492202

Gemeente Loppersum

Geef een reactie