25 juli 2024

Dansliefhebbers kunnen nu ook op vrijdagavond zwieren

0

Sinds kort is een aantal Stedumers bezig met het aanleren van de Paso Doble onder leiding van dansschool Randoe. Dat gebeurt op maandagavond, 1 x in de 14 dagen, in de bovenzaal van café; ’t Oude Raedthuys. Op de vrijdagavond vóór de nieuwe les wordt de stof nog een keer herhaald onder begeleiding van Jaap en Tineke Haaijer.

Afgelopen vrijdag was de eerste oefenavond. Tegen 20.30 startte de warming up, en tegen 22 uur had iedereen alle geleerde pasjes ook echt onder de knie, op muziek. Bij Latin Solo stond chachacha en de Sambapas op het programma en in het tweede uur in paren de Paso Doble. Bij het oefenen kwamen alle dansen van het lesuur van dansschool Randoe aan bod. Ook de quickstep werd nog even weer opgefrist, en ook daar bleken Jaap en Tineke Haaijer een mooi demopaar.

De muziek van de Paso Doble (dat geldt voor alle latin dansen) is erg aanstekelijk, en de associatie met stierenvechten dient zich gemakkelijk aan. De vrouw zwiert om de man heen en de man laat haar keurig draaiend weer voor zich staan. Het oefenen geeft ook veel hilariteit ook vanwege de problemen met (laten) leiden. Blijven lachen en niet naar de grond kijken is het motto van Hanneke Randoe. Aan heupbeweging en houding moet nog worden gewerkt, maar het begin is er. Nu maar kijken wat er maandagavond 25 januari op het programma staat, maar de stof van de eerste les zit er goed in. Vanaf 19.00 dansen we latin solo, en vanaf 20.00 uur wordt in paren gedanst. Er is enig damesoverschot (minder dan veracht), maar omdat er ook dames als heer kunnen dansen is dat in de praktijk geen bezwaar. Belangstellenden (ook kijken) welkom!

www.stedum.com

Geef een reactie