23 februari 2024

De Barmhartige Samaritaan

0


Na een jaar van voorbereiding en acties zit de  Oekraïnereis van de jongeren van de Hervormde gemeente van Stedum, Lellens, Wittewierum en Ten Post naar kindertehuis “De Barmhartige Samaritaan” in Nagydobrony er al weer op.

Maandag 20 augustus zijn we vertrokken en woensdag 29 augustus zijn we een hele ervaring en veel indrukken rijker weer terug gekomen. We hebben een hele mooie speeltuin achtergelaten. Bij aankomst konden we goed zien dat de prioriteit niet bij onderhoud ligt maar bij voedsel en verzorging. De kinderen waren dan ook heel blij met de opgeknapte speeltoestellen. Met de acties die we de we de afgelopen tijd hebben gehouden, hebben we de vergoeding voor onze verblijfskosten bij elkaar gehaald en daarboven op een gift van € 5.250. Deze wordt voor de helft besteed aan een camerabewakingssysteem. Zo’n bewakingssysteem is nodig omdat er wegens financiële moeilijkheden ontslagen zijn gevallen en er nu nog maar één persoon is om ’s nacht negen hectare grond te bewaken.
Wij hebben er als groep een hele leuke tijd gehad en willen iedereen die ons gesteund heeft en andere geïnteresseerden van harte uitnodigen om naar de presentatie van onze
reis te komen. Deze presentatie is zaterdag 29 september om half 8 in het Hervormd Centrum (Bedumerweg 8, Stedum). Omdat we graag willen weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, willen we u vragen om u van te voren op te geven (voor 24 september). Dit kan via oekrainereis@live.nl of bij familie Rijskamp 0596-551500.
 

www.stedum.com

Geef een reactie