24 februari 2024

DE JAARWISSELING MOET LEUK BLIJVEN

0

Aan alle inwoners van de gemeente Loppersum,


“De jaarwisseling moet leuk blijven in onze dorpen”, onder dat motto richten alle verenigingen dorpsbelangen en het gemeentebestuur zich tot u.
Met enkele dorpsverenigingen is het afgelopen jaar nogmaals overlegd. Daarbij bleek dat het branden met oud en nieuw wel iets is dat de inwoners bezighoudt. Voor hen hoeft het branden niet zo, maar als het dan toch gebeurt, graag beperkt van omvang zodat de omgeving er geen last van heeft. Het verbranden van kerstbomen wordt dan nog wel leuk gevonden, maar weinig begrip bestaat voor het in de brand steken van auto’s of ander afval dat op de stapels wordt gegooid.

Zandbedden
Voor die dorpen waar tot nog toe geen problemen zijn geweest, willen we dat het zo blijft. Voor de dorpen waar het afgelopen jaar wel is ingegrepen, hopen we met de verenigingen dorpsbelangen, dat de situatie zich niet zal herhalen. De gemeente zal in de dorpen waar daar om gevraagd wordt, zandbedden aanleggen voor brandstapels maar ook scherp letten op de omvang en de samenstelling ervan. Als het te erg wordt, wordt het afval weggehaald.

Brandstapels
Tegen degene die “verkeerde” zaken op de stapel heeft gegooid wordt proces-verbaal opgemaakt door de politie. Daarom het verzoek aan de inwoners van de dorpen waar wel gebrand wordt om alleen op 31 december brandstapels aan te leggen van ingezamelde kerstbomen. Wellicht kan dat georganiseerd gebeuren. Dus geen hout, geen huisraad, geen kunststoffen en geen autowrakken. De gemeente zal de samenstelling van de brandstapels regelmatig controleren.

Vragen en opmerkingen
Bij vragen of opmerkingen daarover kan men op 30 en 31 december gerust contact opnemen met de sector Ruimtelijke Zaken (tel. 0596- 575175) of met de politie (tel. 0900 – 8844). De hulp van de jeugd en ouderen is nodig om er weer een gezellige jaarwisseling van te maken. We rekenen op die hulp.

Alle verenigingen dorpsbelangen in de gemeente Loppersum en het gemeentebestuur van Loppersum

www.loppersum.nl

Geef een reactie