25 juli 2024

De Jonge Onderzoekers Eemsdelta weer van start op 13 september

Vanaf maandag 13 september a.s. kunnen jongens en meiden met een interesse in techniek weer meedoen aan activiteiten van De Jonge Onderzoekers Eemsdelta. Zoals gebruikelijk zijn we op maandagavond en donderdagmiddag te vinden in het technieklokaal aan de Opwierderweg 2 in Appingedam.

Programmeren vanaf 13 september

Programmeren staat weer op de agenda voor de maandagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Wie nog weinig ervaring heeft met programmeren start met het programmeren van een mBot. Als dit goed lukt is de volgende stap het pprogrammeren van een Arduino schakelbord. Hiermee kun je bijvoorbeeld een alarm aansturen. Gaat ook dit goed dan kan de stap worden gemaakt naar processing. Deelnemers leren dan zelf code schrijven.

Minicursussen hout en elektronica vanaf 16 september

De donderdagmiddag staat in het teken van hout en elektronica. Vanaf 16 september starten er verschillende minicursussen. Deelnemers kiezen een cursus die ze leuk vinden waarna ze meerdere weken aan hetzelfde werkstuk werken. In iedere cursus staat een bepaalde techniek centraal plus de bijbehorende gereedschappen. De minicursussen vinden plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur.

De komende periode kunnen deelnemers kiezen uit twee cursussen: ‘Expeditie Elektronica’ en ‘Mijn Magische Miniwereld’.

Meidenmiddag op 21 september

Op dinsdagmiddag 21 september, van 14.45 tot 17.00 uur draait alles om meisjes. Tijdens deze meidenmiddag bestaat ook de begeleiding uit alleen maar dames. Maar wel speciale dames. Ze hebben namelijk allemaal een technische opleiding afgerond en werken nu bij een groot tech-bedrijf in de regio Eemsdelta. Meisjes die geïnteresseerd zijn in techniek en willen weten hoe het is om bij een technisch bedrijf te werken kunnen deze middag al hun vragen stellen. Uiteraard is er ook tijd om een mooi werkstuk te maken.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de activiteiten en aanmelden is te vinden op de website van De Jonge Onderzoekers.

Programmeren

Minicursussen hout en elektronica

Meidenmiddag