23 februari 2024

Een tijdje geleden liep ik met donateurskaarten door het dorp om het geld te innen van onze vaste donateurs. Het was guur weer en daarom hadden sommige een beetje medelijden met me. ‘Dat hoeft niet, hoor,’ zei ik, ‘het is mooi werk, want die donateurs dat zijn allemaal aardige mensen.’ En bovendien zijn het mensen die snappen hoe het werkt in een dorp, bedacht ik mij later: Al durf je al jaren niet meer te schaatsen, toch blijf je lid van de ijsvereniging.

Zo hoef je zelf ook geen muziek te maken of te sporten om de verenigingen zo nu en dan een beetje steun te geven als ze daar om vragen. Toen ik bijna 25 jaar geleden in het dorp kwam wonen, had ik dat eerst nog niet helemaal in de gaten en vond ik het wel vreemd, al die mensen die wat van je willen. In de stad is het immers vaak ‘ieder voor zich’. Maar in het dorp moet je het toch samen zien klaar te spelen, heb ik geleerd. Met z’n allen ervoor zorgen dat het leuk is in je dorp. Zodat er steeds weer wat te doen is.
Eigenlijk is het prachtig om te zien hoeveel Stedumers zich op de een of andere manier inzetten. Met woord, daad en/of geld. Niet alleen voor de verenigingen, maar ook voor het bos, de begraafplaats en de scholen en ontelbaar veel andere goede zaken en activiteiten. Ik zou er een heel dorpsblad over vol kunnen schrijven, maar hou het nu maar even bij de muziekvereniging. Allen die onze mandarijntjes kochten en al onze trouwe donateurs – nieuwe kunnen zich uiteraard altijd bij ons aanmelden – worden bij deze door het hele muziekcorps hartelijk bedankt.
Zo kan het orkest met een gerust hart verder en zich weer voorbereiden om het Nieuwjaarsconcert – in samenwerking met Dorpsbelangen – op 14 januari. Ons laatste concert, het Najaarsconcert op 12 november, was heel bijzonder. Niet alleen de vier bassen die al 25 jaar samen zijn als bassectie, werden gehuldigd (zie fotoalbum), maar ook bugeliste Klarie Slager (links van de bassisten) en trompettist Tonnie Elderman (rechts van de bassisten) kregen een insigne opgespeld wegens veertig jaar muzikantschap! Het publiek was bovendien enthousiast over de intensiteit en de kwaliteit van het concert, mag in alle bescheidenheid vermeld worden. Dat was fijn om te horen! Hopelijk denkt u dat ook straks, als op Eerste Kerstdag ’s morgens vroeg onze kerstliederen door het dorp klinken.
Wij wensen u goede feestdagen,
Fenneke Colstee
c.m.v. Jehova Nissi

Fenneke Colstee, c.m.v. Jehova Nissi

Geef een reactie