25 april 2024

DE SIRENES WEER MAANDELIJKS GETEST

0

Op maandagmiddag 1 september a.s. om 12.00 uur worden de sirenes in ons land weer getest. In het vervolg gebeurt dat weer elke eerste maandag van de maand. Die test is nodig om na te gaan of de apparatuur nog goed werkt. Op de eerste maandag van de maand, om 12.00 uur, hoeft u dus niet te schrikken van de sirene, maar in alle andere gevallen wel.

De sirene heeft u iets te vertellen
De sirene gaat: een waarschuwing. Er is iets aan de hand! Wat? Het kan van alles zijn. Gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij een brand, een zwaar ongeval, .. In elk geval heeft die sirene u iets te vertellen. Ga daarom naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio- of tv-Noord aan en wacht verdere instructies af.

Bij u in de buurt
Er staan 5 sirenes in onze gemeente (Loppersum, Middelstum, Stedum, Wirdum en Õt Zandt). Ze worden allemaal bediend door de regionale brandweer in Groningen.

Zoals gezegd: de sirene is een hulpmiddel om u te waarschuwen. Maar niet het enige. Het kan ook zijn dat er een radiowagen door de straat komt, of de politie bij u aan de deur. Belangrijk is in elk geval dat u de instructies die u dan krijgt opvolgt, voor uw eigen veiligheid.

© Archief www.stedum.com

www.loppersum.nl

Geef een reactie