13 juli 2024

STEDUM Ð Dit jaar wordt wederom de traditionele Stemer Omloop gehouden. Maandag 25 augustus worden er zeker 200 lopers aan de start verwacht. Vorig jaar waren dit er nog 180. Ook dit jaar rekent de organisatie op veel belangstelling, vooral omdat de Stemer Omloop de afsluiter is van het BuurContact Loopcircuit Noord Groningen. Er is al gelopen in Loppersum, Bedum, Middelstum en Ten Boer.

Deelnemers lopen op 25 augustus een prachtig parcours van 9,6 kilometer door Stedum en het Groningse Platteland. Verder wordt er voor de jeugd vanaf 13 jaar en voor volwassenen een recreantenloop georganiseerd van 2,2 kilometer (deze is meerdere malen te lopen). Voor de kinderen t/m 12 jaar is er een estafette van 330 meter. Er zijn drie categorie‘n, 4, 5, 6 jaar, 7, 8, 9 jaar en 10, 11, 12 jaar. Aan ieder team van drie kinderen moet minimaal ŽŽn meisje meedoen. De start voor alle lopen vindt plaats bij Kwekerij Nienhuis.

Er is kleed-, toilet- en douchegelegenheid voor alle deelnemers in de sporthal bij het voetbalveld van VV Stedum. Stedum is voor lopers en publiek goed te bereiken per trein. Het centrum van Stedum is in verband met de Stemer Omloop van 18.30 tot 20.00 uur volledig afgesloten, parkeergelegenheid is er buiten het parcours aan de Bedumerweg, de Stationsweg tot de Rabobank en de Lopsterweg tot de Weemweg.

De inschrijving vindt plaats tussen 17.30 en 18.30 bij Kwekerij Nienhuis. Het startschot voor de Stemer Omloop wordt om 19.00 uur gelost door de nieuwe burgemeester van de gemeente Loppersum, Albert Rodenboog. De prijsuitreiking is om ongeveer 20.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.stemeromloop.stedum.com.

Het geheel wordt ondersteund door een speaker die verslag doet van de loop. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Radio MG, die live aanwezig is. Radio MG zal live verslag doen van de prijsuitreiking van het BuurContact Loopcircuit. Voor het publiek is er uiteraard een terras met hapjes en drankjes bij Kwekerij Nienhuis vlak bij de finish. Als het regent gaat het terras naar binnen.

© Archief www.stedum.com

De stemer omloop

Geef een reactie