9 december 2023

De Struners ge•nstalleerd

0

Foto: Wim Zijlema,Ronald Willems en Luit
Om klokslag 14:00 uur werd de installatie in de sporthal van Stedum ingeluid met trompetgeschal door Roos Thoomes en kwamen de Scoutingkinderen op leeftijd gesorteerd in estafette de zaal binnen. De jongste groep heten de ‘welpen’ en vanaf 11 jaar wordt je ‘scout’. Uiteraard gevolgd door de leiding.

Jelle van der Knoop, voorzitter van de vereniging heette iedereen welkom en bedankte iedereen die zijn steentje had bijgedragen. Zoals de financiele ondersteuning van o.a. Dorpsbelangen, de Reindersstichting, Gemeente Loppersum (voor het Klokkenpadgebouw) en Scouting Regio Groningen. En niet te vergeten iedereen die heeft meegeholpen. Daarna nam burgermeester Rodenboog het woord en deed zoals we bij scouting zeggen; "een praatje en daarna een daadje". De burgermeester kreeg van Georg Dekkinga, teamleider van de Scouts een mes overhandigd waarmee hij het touw kon doorsnijden en de plechtigheid kon van start gaan. Iedereen ging eerst met de ringen over de "rivier" zwaaien waarna de belofte werd gedaan.
Belofte voor scouts / welpen:
"Ik beloof mijn best te doen
een goede scout/welp te zijn,
bewust het goede te zoeken en te bevorderen,
iedereen te helpen waar ik kan
en me te houden aan de scouts/welpen -wet.
Jullie kunnen op me rekenen!"

Eerst was Gert-Jan Exoo, teamleider bij de welpen aan de beurt en de rest van de welpenleiding volgde; Dieuwke Bruinius, Roos Thoomes en Thirza Wierenga. Daarna was Stefan Bruggeman aan de beurt en Georg Dekkinga als leiding van de scouts. Er werden 9 welpen geïnstalleerd en 7 scouts. Een mooi begin en er is nog ruimte voor nieuwe aanwas!
Er waren ongeveer 60 ouders en belangstellenden aanwezig en elk kind deed de belofte aan de rest van de groep. Dat was heel spannend allemaal, we hebben gehoord dat er zelfs een aantal waren die er een beetje slecht van geslapen hadden. Maar ze deden het allemaal geweldig! Ze werden ook door de aanwezigen enthousiast aangemoedigd. Scouting Fivelgroep Delfzijl was met een afvaardiging aanwezig en we werden gefeliciteerd met een presentje. De plechtigheid werd afgesloten met een gezamenlijke Yell en was er gelegenheid voor een heus persmoment. Iedereen met de burgemeester op de foto. En alle ouders met de camera in de aanslag. Geweldig!
Aansluitend een feestelijke afsluiting met een hapje en een drankje.
Klik hier voor de foto’s

De Struners

Geef een reactie